Publicacions

els transvasaments en la historia de catalunya

Els transvasaments han estat una constant en la història de Catalunya. Conèixer els projectes i les reaccions del passat ens ajudarà a trobar les millors solucions per al futur. Aquest recull d’aportacions té l’objectiu d’exposar com han estat els transvasaments per afrontar el futur amb garanties de qualitat, sostenibilitat i eficiència.

la sequia de manresa

El Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya (demarcació de la Catalunya Central) i el Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Manresa han editat un llibre al voltant de la construcció de la Sèquia de Manresa. El President de la nostra Associació, Xavier Latorre i Piedrafita, ha participat amb la redacció del capítol “Obres hidràuliques de Catalunya”.

historia de laigua a catalunya

Tota una vida de dedicació professional continuada al sector de l’aigua, primer a la Confederació Hidrogràfica del Pirineu Oriental, després a la Junta d’Aigües i, extingides aquestes, a l’Agència Catalana de l’Aigua, han permès al nostre President tenir una certa aproximació a la realitat hidràulica del país i li han proporcionat l’oportunitat de conèixer a molta gent que ha fet coses importants per l’aigua d’aquest país. Ambdues circumstàncies han servit decissivament per a la concreció d’aquest projecte.

cent elements del patrimoni industrial a catalunya

Impulsar el coneixement de la realitat hidràulica del país.L’Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica d’Arqueologia Industrial de Catalunya té la intenció que aquest llibre serveixi per potenciar estudis que ajudin a conèixer i valorar el patrimoni industrial i a sensibilitzar l’opinió pública de l’existència d’un patrimoni industrial. El nostre President va col·laborar amb aquesta iniciativa amb la redacció del capítol dedicat al subministrament d’aigua.

itinerari pels museus de laigua

La publicació del llibre “Itineraris pels Museus de l’aigua” constitueix l’expressió de la voluntat de l’Associació Catalana d’Amics de l’aigua d’ajudar a difondre una part del patrimoni hidrològic del país entre la societat. El llibre pretén ser això, un itinerari, una guia que ens permeti endinsar-nos pels camins de les nostres singularitats al voltant de l’aigua. Amb ell, podreu fer un recorregut pels museus més significatius dedicats al món de l’aigua que hi ha actualment a Catalunya.

els aqueductes de la ciutat de roma

Al voltant de les diferents procedències de l’aigua de la Roma antiga, en Ròmul Gavarró i Castelltort, un dels fundadors de la nostra associació, va publicar el llibre “Els aqüeductes de la ciutat de Roma”, on s’ofereix al lector una acurada descripció d’aquests importants elements estructurals per a la portada d’aigua a la Ciutat.

Cada gota que plou
té un arbre que l'espera
dita popular

ASSOCIACIÓ CATALANA
D'AMICS de L'AIGUA
Sardenya, 541, 1er. 4ª
08024 - BARCELONA
tel. 626 514 783

Anar a la web del

www.congresaiguacatalunya.com